بیوگاز چیست؟

بیوگاز چیست؟

     بیوگاز چیست؟

 

به طور خلاصه بیوگاز عبارت است از گازهایی كه در اثر تخمیر فضولات گیاهی و جانوری دور از اكسیژن و در اثر فعالیت باكتریهای بی هوازی تولید می گردد كه حدود % 60 از آن را متان  (CH4) كه یك گاز قابل اشتعال است ، تشكیل می دهد. بقیه آن شامل حدود % 30 دی اكسید كربن  (CO2)ودرصد كمی از گازهای ازت اكسیژن ، هیدروژن وسولفید هیدروژن  (H2S) و رطوبت است. در برخی موارد بیوگاز شامل ترکیب سیلوکسان نیز میباشد. سیلوکسان در نتیجه تجزیه بی هوازی ترکیباتی که عموما در صابون و مواد شوینده یافت می شوند حاصل می گردد. ( بطور کلی میتوان گفت که نسبت متان به دی اکسید کربن در بیوگاز 3 به 2 است) محصول جانبی وپس مانده این فرایند هم كمپوست یا كود آلی مرغوبی است كه به دلیل غنی بودن ازت آن در كشاورزی از ارزش و كاربرد خوبی برخوردار است و مصرف کودهای شیمیایی را کم خواهد نمود.

گفته می شود كه احتمالاً حمام شیخ بهایی در اصفهان كه به گمان مردم قدیم با یك شمع كار می كرده، انرژی سوخت خود را از گاز مردابی (بیوگاز) كه پشت آن قرار داشته تامین می كرده است و پس از خشك شدن مرداب از كار می افتد.

اولین کارخانه بازیافت و تولید انرژی در سال 1859 میلادی در هندوستان بکار افتاده است و در سال 1895 از این روش برای روشنایی در خیابانهای انگلیس استفاده شده است. اما اولین دستگاه بیوگاز با مفهوم امروزی در ایران در سال 1354 بطور آزمایشی در یكی از روستاهای استان لرستان احداث گردید. بعد از انقلاب اسلامی تا حال 40 دستگاه دیگر توسط جهاد سازندگی در استانهای مختلف كشور راه اندازی شد. این در حالی است كه سالها قبل یعنی پیش از جنگ جهانی دوم كشورهایی مانند آلمان، فرانسه و چین این كار را انجام می دادند.

درج نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.