string

دیزل ژنراتور چیست؟

دیزل ژنراتور در یک تعریف ساده وسیله ای برای تبدیل انرژی مکانیکی به الکتریکی می باشد که عمدتا به عنوان منبع جایگزین در موارد بحرانی و اضطراری کاربرد دارد.

این دستگاه به طور کلی دارای دو بخش اصلی می باشد:

  1. موتور دیزلی
  2. ژنراتور(آلترناتور)

در واقع  ژنراتور حرکت چرخشی ایجاد شده توسط موتور را به برق تبدیل می کند. سوخت به کار رفته در این فرآیند گازوئیل می باشد.

عملکرد دیزل ژنراتور چگونه است؟

انرژی مکانیکی مورد نیاز برای ژنراتور به وسیله انتقال انرژی حاصل شده از احتراق به میل لنگ تولید می شود. این انرژی مکانیکی طی فرآیند القای مغناطیسی توسط ژنراتور به انرژی الکتریکی تبدیل می شود.

القای مغناطیسی با عبور یک ماده رسانا مانند سیم مسی از میدان مغناطیسی ایجاد می شود و با اتصال این سیم به یک مدار کامل می توان انرژی تولید شده را انتقال داد.

خود ژنراتور شامل دو بخش استاتور و روتور می باشد، که استاتور به بخش بیرونی ژنراتور متصل بوده و روتور متشکل از سیم پیچ هایی است که به دور یک هسته آهنی پیچیده شده و به دلیل اتصال به میل لنگ هم زمان با موتور به چرخش درمی آیند.

با عبور ولتاژ از سیم پیچ های روتور و ایجاد میدان مغناطیسی به وجود آمده از سیم رسانای استاتور عبور نموده و تولید ولتاژ می کند.

 

دیزل ژنراتور شامل چه بخش هایی می باشد؟

  1. موتور دیزل(Diesel Engine)
  2. آلترناتور(Alternator)
  3. فیلتر هوا(Air Filter)
  4. فیلتر روغن(Oil Filter)
  5. فیلتر سوخت(Fuel Filter)
  6. مخزن سوخت(Fuel Tank)
  7. رگولاتور ولتاژ(Automatic voltage regulator)
  8. سیستم خنک کننده (cooling system)
  9. سیستم کنترل (Control Panel)
  10. شارژر باتری ( charger)
  11. سیستم روغن کاری

موتور دیزل دارای یک سیلندر ثابت و یک پیستون متحرک است. پیستون توسط گاز های منبسط شده تحت فشار قرار می گیرد و این باعث چرخش میل لنگ می شد و در نهایت انرژی مکانیکی طی فرآیند هایی به انرژی الکتریکی تبدیل می شود.

آلترناتور مانند قلب ژنراتور عمل می کند و هم چنین به عنوان Genhead هم شناخته می شود. این بخش انرژی انرژی مکانیکی تامین شده توسط موتور را به انرژی الکتریکی تبدیل می کند و شامل یک جز ثابت به نام station و یک جز متحرک به نام روتور می باشد.وقتی هو دو جز با هم کار می کنند، یک حرکت نسبی بین میدان های مغناطیسی و الکتریکی ایجاد می شود که سبب تولید برق می گردد.

درج نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.